Reitti Oulangan luontokeskukselta Kiutakönkään putoukselle on tulvasta huolimatta retkeilijöiden käytössä. Arkistokuva.
 
Reitti Oulangan luontokeskukselta Kiutakönkään putoukselle on tulvasta huolimatta retkeilijöiden käytössä.
 
 

Oulangan kansallispuistossa on tänä vuonna poikkeuksellisen voimakas kevättulva, kertoo Metsähallitus. Tulvan vuoksi Karhunkierroksen retkeilyreitti on poikki, ja retkeilijöitä kehotetaan pysymään pois alueelta.

Oulangan kansallispuistossa virtaavat Oulanka-, Savina- ja Aventojoet sekä pääuomiin laskevat pienet purot ja ojat ovat tällä hetkellä tulvaveden vallassa. Tulva on viime päivinä aiheuttanut vaaratilanteita retkeilijöille. 

Tulvaveden katselu on kuitenkin turvallista Kiutakönkään putouksen lähettyviltä. Se sijaitsee noin kilometrin päässä Oulangan luontokeskukselta. Kiutakönkäällä on myös tulentekopaikka.

 

Tulvanhuipun arvioidaan kestävän noin viikon verran säistä riippuen. Toukokuun puolen välin jälkeen Karhunkierroksella voi todennäköisesti jo retkeillä.

Metsähallitus tiedottaa Oulankajoen tulvatilanteen muuttumisesta Luontoon.fi-sivuilla. Voimakkaasta kevättulvasta tiedotetaan myös infokylttien avulla Karhunkierroksen lähtöpisteissä sekä luontokeskuksissa. 

Lapin ely-keskuksen mukaan virtaamat ovat kasvussa myös Lapin joissa. Kittilässä Ounasjoen vesi saattaa nousta vahinkorajan tuntumaan loppuviikosta.