Miten suuri osa kotimaasi väestöstä on ylipainoisia? Entä miten moni ei ole uskonnollinen? Oman maan asioiden arvioiminen on kaikille vaikeaa, mutta huonoiten omasta pesästään perillä ovat meksikolaiset.

 

 
Mexico City on yksi maailman suurimmista kaupungeista – ja yksi kaupungeista, joissa ihmiset tietävät vähiten oman maansa asioista.

Kotimaan asukkaiden keski-iän arvioiminen on vaikeaa. Yhtä hankalaa on nopeasti sanoa, miten suuri osa väestöstä on maahanmuuttajia.

Maailmassa on kuitenkin yksi maa, jonka asukkaat ovat muita huonompia arvioimaan omia olojaan. Se maa on Meksiko.

Asia selvisi brittiläisen Ipsos MORI -instituutin tutkimuksesta, jossa haastateltiin yli 1 500 henkilöä 33:sta eri maasta.
 

Keski-Amerikassa omien asioiden arviointi vaikeinta

Tutkimuksessa kysyttiin muun muassa tällaisia kysymyksiä: ”Mitkä ovat keskimääräiset ansiotulot maassasi?” ja ”Miten suuri osa naisista on työelämässä?”

 

ignoranter.jpg
 

Tästä näet, miten ihmiset vastasivat maahanmuuttajien osuuteen ja miten suuri osa todellisuudessa kussakin maassa on maahanmuuttajia. Kun napsautat kuvaa, pääset tutustumaan tuloksiin tarkemmin.


 

Emme tunne kotikontujamme

Tutkimuksen tulokset julkistettiin Perils of Perception 2015 -raportissa. Siinä todettiin, että ihmisillä on yleensä ottaen varsin huono käsitys omassa maassaan vallitsevista olosuhteista.

Kun vastaukset koottiin yhteen, kehnoimmin pärjäsi Meksiko. Top-10 näyttää tältä:

  1. Meksiko
  2. Intia
  3. Brasilia
  4. Peru
  5. Uusi-Seelanti
  6. Kolumbia
  7. Belgia
  8. Etelä-Afrikka
  9. Argentiina
  10. Italia

 

Mediakeskustelua yliarvostetaan

Bobby Duffy, joka johti tutkimusta, toteaa, että monet arvioinneissa tapahtuneet virheet johtuvat siitä, että mediassa jotkin asiat on nostettu yhteiskunnallisiksi ongelmiksi ja niistä liikkuu paljon erheellistä tietoa.

– Aiemmista tutkimuksista tiedetään, että ihmisillä on tapana yliarvioida huolenaiheita, sanoo Duffy.