Uuden ihmisperäisen vasta-aineen avulla voidaan kehittää potilaan omaa vastustuskykyä ja samalla välttää nykyisten hoitojen aiheuttamat sivuvaikutukset.

Lääkeruisku ja kumihanska.

 

 

Yhdysvaltalaisen Duken yliopiston tutkijat ovat saaneet hyviä tuloksia aivan uudenlaisella syöpähoidolla. Asiasta kertovat mm. Independent-lehti ja Fox News -uutiskanava.

Yliopistossa tutkittiin henkilöitä, joiden tiedettiin olevan poikkeuksellisen vastustuskykyisiä syöville. Yliopistossa heidän immuunijärjestelmästään kyettiin eristämään aine, jonka uskotaan olevan hyvän vastustuskyvyn taustalla.

Tätä syövän vasta-ainetta on nyt tutkittu laboratorio-oloissa lupauksia herättävin tuloksin. Tiedelehti Cell Reportsissa julkaistussa tutkimusraportissa kerrotaan, että ihmissoluilla ja hiirillä tehdyissä kokeissa aine alkoi tappaa syöpäsoluja.

Hiiret tosin kuolivat syöpään, mutta tutkijat arvelevat tämän johtuvan siitä, ettei lääkettä annettu riittävän suurta määrää.

Tutkimusta johtanut professori Edward Patz on innostunut uudesta hoitomuodosta.

– Kyseessä on ensimmäinen kokonaan ihmisestä peräisin oleva vasta-aine, joka on kehitetty syövän hoitoon.

– Tämä voi edustaa aivan uudenlaista lähestymistapaa syöpähoidoissa. Se on jännittävää, sillä vasta-aine tappaa nimenomaan syöpäsolut, joten tuumorin kuriinsaaminen ei aiheuta merkittäviä sivuvaikutuksia.

Professorin mukaan uuden vasta-aineen avulla ihmisen omaa immuunijärjestelmää voidaan muokata siten, että se tappaa syöpäpesäkkeen tai ainakin estää sitä kasvamasta.

Tutkimus on nyt siinä vaiheessa, että sitä voitaisiin testata oikeisiin syöpäpotilaisiin.