Näytteilleasettajat luottavat erämessujen tenhoon
 
Erilaiset näytökset ovat tärkeä osa erämessujen ohjelmaa.
 
 
Erillaiset näytökset ovat tärkeä osa erämessujen ohjelmaa.
 
 
Suurin osa eri puolilla Suomea järjestettävistä erämessuista järjestetään vuorovuosina, ei joka vuosi.
 
 
Suurin osa eripuolilla Suomea järjestettävistä erämessuista järjestetään vuorovuosina, ei joka vuosi.
 
 

Tulevana viikonloppuna järjestetään Lapin erämessut Rovaniemellä. Messuilla on positiivinen ongelma, sillä näytteilleasettajia olisi ollut tulossa enemmän kuin oli myyntipaikkoja, kertoo messujen markkinoinnista ja tiedotuksesta vastaava Erkki Kuoksa. Myyntipaikat olivat loppuunmyytyjä jo 2–3 viikkoa sitten.

Messuille odotetaan 20 000:tta kävijää. Kuoksan mukaan messuvieraita tulee laajalti Pohjois-Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Pohjois-Venäjältä. Myyjistä ja esittelijöistä 40 prosenttia tulee Lapista.

Suurin osa eri puolilla Suomea järjestettävistä erämessuista järjestetään vuorovuosina, ei joka vuosi. Lapin messut vuorottelevat Oulun erämessujen kanssa. "Markkinat kyllästyisivät, jos kumpikin järjestäisi joka vuosi messut", toteaa Kuoksa.

Riihimäen Erämessut ovat eräänlainen vedenjakaja. Moni messujärjestäjä pitää omat messunsa mieluummin eri vuonna kuin Riihimäen messut.

"Maahantuojat harkitsevat tarkoin messukäyntiensä määrän. Muiden on vaikea kilpailla Riihimäen kanssa, joten moni järjestää messut mieluummin eri vuonna", kertoo Kuoksa.

Erämessut järjestävän Riihimäen Messut Oy:n toimitusjohtaja Ninni Pulli sanoo, että heilläkään ei riittäisi paukut järjestää messuja nykyisessä laajuudessaan joka vuosi.

Tulevan kesän messuihin kohdistuu kovat odotukset. "Näytteilleasettajia on ilmoittautunut jo nyt enemmän kuin vuonna 2014 ja myös ennakkolippuja on tilattu enemmän kuin kaksi vuotta sitten."

Pulli sanookin, että laman selkä on taitettu erä- ja metsästysalalla tai tsemppi on ainakin kova.