Laajassa brittitutkimuksessa selvitettiin, mitä ihmiset ovat valmiita tekemään tulevaisuudessa. Vastauksista kävi ilmi, että britit menisivät mieluummin ulos robotin kanssa kuin söisivät ruuan sijasta pillereitä.

 

Tuhat 18–34-vuotiasta brittiä osallistui kyselytutkimukseen, jossa heidän piti ottaa kantaa elämään vuonna 2036.

26 prosenttia nuorista briteistä vastasi, että he voisivat hyvinkin deittailla robotin kanssa. Heidän ainoa ehtonsa mekaaniselle deittikumppanille oli se, että robotin pitäisi muistuttaa oikeaa ihmistä.

Tulevaisuustutkimuksen toteutti ComRes brittiläisen innovaatiosäätiön Nestan toimeksiannosta.
 

Ruoka on tärkeää

Robotit ovat ok, mutta perunoista ja kastikkeesta luopuminen ei luonnistuisi tutkimuksen mukaan moneltakaan.

Tutkimuksessa 62 prosenttia totesi, että he eivät haluaisi vaihtaa maistuvia aterioita yhteen pilleriin.
 

Sirut elimistössä yleistyvät

Omaan elimistöönsä moni kuitenkin ottaisi mikrosirun. 34 prosenttia kyselyyn vastanneista totesi, että he antaisivat työntantajan asentaa omaan elimistöönsä sirun, kunhan heille vain taattaisiin 100-prosenttinen yksityisyys.

Lisäksi 50 prosenttia nykyisin lähimaksukorttia käyttävistä briteistä haluaisi elimistöönsä sirun, jolla maksaminen tai työpaikan oven avaaminen kävisi kätevästi.
 

Rakkauselämä voi muuttua

Deittailun lisäksi myös seksielämä voi tulevaisuudessa olla hyvin erilaista kuin nykyisin.

66 prosenttia miehistä vastasi, että he voisivat kokeilla seksiä robotin kanssa. Tässä kysymyksessä sukupuolten väliset erot olivat kuitenkin varsin suuria, sillä 66 prosenttia naisista totesi, että he eivät halua mennä sänkyyn robotin kanssa.

Robotit saavat ihmisen kykyjä

Roboteista tulee yhä enemmän ihmisen kaltaisia. Niiden äly kehittyy, ne oppivat puhumaan, ja ne saavat tehoihon, jolla voi tuntea.