Pahvikakkulat ja älypuhelin – niillä pääset jo pitkälle virtuaalitodellisuudessa. Ainoa, mitä lisäksi tarvitset, ovat oikeat sovellukset.

 

 
Pelejä, animaatioita ja videoita – sovelluskaupat pullistelevat virtuaalitodellisuusherkkuja.

 

 

 

Voit rakentaa virtuaalilasit itse pahvista tai ostaa Google Cardboard -lasit. Kun se puoli on järjestyksessä, voit napsauttaa älypuhelimesi kiinni pahvilaseihin ja laittaa lasit nenällesi – minkä jälkeen jo oletkin virtuaalitodellisuudessa. Elämyksen täydentämiseksi sinun on vielä hankittava oikeat sovellukset. Olemme koonneet tähän 10 suosikkiamme.

YouTube


Videopalvelussa on iso joukko 360 asteen videoita videoita, jotka voi sovittaa pahvilaseille.

Lataa YouTube-sovellus, kirjoita hakusanoiksi ”360 video”, napsauta videota, jonka haluat katsoa, ja napsauta lopuksi pientä VR-kuvaketta, joka näyttää tyylitellyiltä pahvikehyksiltä. Tällöin video jakaantuu kahtia ja sopii katsottavaksi virtuaalitodellisuuslaseilla. Videoissa pääset niin ralliauton kuskin penkille kuin Marsiinkin.
Ilmainen


LUE MYÖS: Virtuaalitodellisuus: näin helposti pääset alkuun

 

NYT VR

 

nyt-vr.jpg

 

Yhdysvaltalainen New York Times -lehti on kehittänyt sovelluksen, johon lisätään jatkuvasti uusia virtuaalitodellisuusvideoita. Voit suoratoistaa videoita tai ladata ne ensin omalle laitteellesi. Videot vievät sinut esimerkiksi Pluton pinnalle, World Trade Centerin huipulle tai uimaan delfiinien kanssa.
Ilmainen
 

Sisters

 

sisters.jpg

 

Jos kaipaat kauhua ja jännitystä, Sisters on täydellinen sovellus sinulle. Siinä joudut huoneeseen, jonka ulkopuolella riehuu ukonilma. Kohtaat asioita, jotka katoavat, ja kuolleita nukkeja, jotka ilmaantuvat tyhjästä.
Ilmainen
 

InCell

 

incell.jpg

 

Tämä on yksi niistä toistaiseksi harvoista peleistä, jotka toimivat hyvin yksinkertaisilla pahvikakkuloillakin. Liikut ympäri esterataa ihmissolussa, ja tehtävänäsi on kerätä proteiineja ja huolehtia siitä, etteivät virukset pääse valtaamaan solua. Voit ohjailla kulkuasi liikuttamalla päätäsi sivulta toiselle.
Ilmainen
 

VRSE

 

vrse_0.jpg

Tähän sovellukseen on koottu joitakin markkinoiden parhaimmista virtuaalitodellisuusvideoista. Pääset muun muassa Saturday Night Live -ohjelman yleisöön tai esimerkiksi U2:n konserttiin sekä pystyt katsomaan lyhyitä virtuaalitodellisuusdokumentteja.
Ilmainen
 

VR Roller Coaster


Voit valita kahdesta vuoristoradasta. Videot ovat animoituja, mutta ne toimivat erittäin hyvin. Kuvissa on syvyyttä niin paljon, että mahasta kouraisee kunnolla alamäessä. Varo, ettet tule huonovointiseksi.
Ilmainen
 

Orbulus

 

orbulus.jpg

Sovelluksessa on valittavana monenlaisia käyttäjien luomia ympäristöjä. Kun valitset jonkin niistä, imeydyt virtuaalitodellisuuteen tapahtumien keskelle. Voit löytää itsesi viettämästä uuttavuotta Hongkongissa tai lumen keskeltä läheltä napapiiriä. Sovellus sopii hyvin niillekin virtuaalitodellisuuden käyttäjille, jotka tulevat helposti huonovointisiksi.
Ilmainen
 

InMind

 

inmind.jpg

 

Peli on samantyyppinen kuin aiemmin esitelty InCell. Tässä pelissä kuitenkin ajelet pitkin hermoratoja ja sinun pitää ampua sairaita soluja. Ampuminen tapahtuu kohdistamalla katse maaliin.
Ilmainen
 

Discovery VR


Lähde virtuaalimatkalle Discovery-kanavan ohjelmiin. Pääset muun muassa Tyynellemerelle ravustualukselle Vaarallisilla vesillä -ohjelman maisemiin tai osallistumaan Myytinmurtajat-sarjan kokeisiin.
Ilmainen
 

Zombie Shooter VR

 

zombie.jpg

 

Voit valita itsellesi yhden kolmesta aseesta turvaksesi maanalaiseen pimeään tunneliin. Zombeja hyökkää joka suunnasta, ja tehtävänäsi on ampua ne, ennen kuin ne pääsevät sinuun käsiksi. Kävelet automaattisesti eteenpäin ja ammut keskittämällä katseesi zombiin.
Ilmainen näyteversio