Juhannusaattoa vietetään ennusteen mukaan lähes koko maassa helteisen lämpimässä säässä.

 

Juhannusaattona päästään näillä näkymin nauttimaan jopa helteisestä säästä.
 
 
 

Kymmenen päivän sääennuste ulottuu nyt juhannusaattoon 24. kesäkuuta saakka, ja Forecan päivystävän meteorologin Juha Föhrin mukaan tällä hetkellä ennusteen voi todeta näyttävän erittäin hyvältä.

- Alustavasti sanottuna olisi jopa helteisen lämmintä ja aurinkoista, ainakin juhannusaattona, mutta en usko, että tuo nopeasti mihinkään muuttuu. Merkit on aika hyvät, itse asiassa todella hyvät, jos ajatellaan millaisia juhannussäitä viime vuosina on ollut.

Lämpimintä on ennusteen mukaan maan etelä- ja keskiosassa, mutta Föhr toteaa lämpimän ilman ulottuvan Lappiin asti. Tällä haavaa juhannusaaton ainoat sateet saadaan juuri Lapissa.

- Tällä tietoa Lapissa tulee kuurosateita, ja ei välttämättä edes Etelä-Lapissa vaan Keski- ja Pohjois-Lapissa. Mutta tuollainen voi heittää moneen kertaan ennen kuin juhannus on käsillä.

Tänään lämmintä, huomenna sataa

Vaikka tänään keskiviikkona päästään osassa Suomea nauttimaan kesäisestä säästä, helleraja ei todennäköisesti pauku missään päin maata. Föhr kehottaa kuitenkin nauttimaan auringosta nyt, kun siihen vielä on mahdollisuus.

- Etelä- ja varsinkin länsiosassa maata kannattaa satsata tähän päivään, jos haluaa nauttia kesästä. Huomenna on sateisuutta, hän toteaa.

Lämpötilat kipuavat tänään Föhrin mukaan Etelä- ja Keski-Suomessa monella paikkakunnalla +22 asteen tuntumaan. Lapissa sen sijaan on vielä tänään viileämpää.

- Lapissa on lämpimintä vasta huomenna. Tänään siellä on noin kymmenestä viiteentoista astetta, mutta huomenna Pohjois-Lappi mukaan lukien sellaista pariakymmentä astetta.

Kun Lapissa huomenna torstaina nautitaan lämmöstä, toisaalla viilenee.

- Länsi-Suomessa päivälämpötila on useita asteita viileämpi johtuen sateista. Ne ovat aika runsaita erityisesti maan länsiosassa Oulun seutuakin myöten, kertoo Föhr.