Korkeasaaren pienet amurintiikerinpennut kasvavat nyt puolen kilon viikkovauhtia. Eläinlääkärin mukaan pennut ovat ilmeisesti naaraita. Korkeasaaren mukaan eläintarhoissa kasvavaa amurintiikerikannasta voidaan tulevaisuudessa palauttaa eläimiä luontoon. Laji on erittäin uhanalainen.

 

Korkeasaaren amurintiikerinpennut ovat varttuneet viiden viikon ikään, ja eläinlääkäri on tarkastanut ne. Kaikki kolme pentua ovat ilmeisesti naaraita. Emo suhtautui jälkeläisten terveystarkastuksen rauhallisesti ulkotarhassa ruokaillen.

Erittäin uhanalainen laji

Amurintiikeri on erittäin uhanalainen tiikerin alalaji, jota elää Venäjän Kaukoidässä noin 500 yksilöä.

Korkeasaari on tukenut amurintiikerin suojelua sen omilla elinalueilla vuodesta 1998 ja on suurin yksittäinen Amur Tiger and Leopard Alliancen kenttäprojektien rahoittaja.

Pelkästään 2010-luvulla suojelua on edistetty suomalaisten lahjoittamilla yli 200 000 eurolla.

Samalla pienet tiikerit punnittiin. Ne ovat nyt 4,5–5,5 kilon painoisia ja kasvavat noin puolen kilon viikkovauhtia.

Kolmevuotias tiikeriemo on hoitanut ensimmäisiä pentujaan mallikkaasti, Korkeasaari tiedotaa.

Pennut pysyvät vielä päivisin pesäluolassa emonsa seurassa yleisöltä piilossa, mutta hiljaisina aamu- ja ilta-aikoina emon on nähty kantavan niitä ulkona.

Omin tassuin pennut eivät vielä lähde ulkoilemaan. Heinäkuussa ne saattavat olla siihen jo riittävän isoja.

Pennut edustavat uutta amurintiikereiden sukulinjaa eläintarhoissa, sillä niiden isoäiti on syntynyt luonnossa Venäjällä vuonna 2007. Se pelastettiin pentuna salametsästäjiltä paikalliseen tiikerikeskukseen ja elää nykyään ruotsalaisessa Nordens Arkin eläintarhassa.

Korkeasaaren pennuilla on sen ensimmäisinä lapsenlapsina tärkeä rooli elinvoimaisen amurintiikerin tarhakannan säilyttämisessä. Tarhakantaa voidaan tulevaisuudessa käyttää luontoonpalautuksiin.

 

 

amurintiikeri pentu Korkeasaari

 

 

amurintiikeri pentu Korkeasaari  

 

amurintiikeri pentu Korkeasaari  

 

Amurintiikerin pennut todettiin eläinlääkärin tarkastuksessa terveiksi. Viisiviikkoiset pennut painavat nyt 4,5 - 5,5 kiloa ja kasvavat puolen kilon viikkovauhtia. 

 

 

amurintiikeri pentu Korkeasaari