Iltapäivällä oli enimmillään sähköittä yli 15 000 ja illansuussa noin 11 000 taloutta. Matalan rintama jatkaa matkaansa illan ja yön aikana pohjoiseen.

 
 

 

 

Lauantaina Suomen yli etelästä kohti pohjoista vaeltava matalapaine aiheutti kovaa tuulta, mikä katkoi sähköjä laajoilla alueilla Järvi-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa.

Energiateollisuuden häiriökartta kertoi iltapäivällä, että sähköt olivat enimmillään poikki yli 15 000 taloudelta reilusta 50 kunnasta. Viiteen mennessä luku oli pudonnut noin 11 000:een.

Pohjois-Karjalassa Carunan alueella oli korjaamatta eniten vikoja. Järvi-Suomen Energian alueella tilanne oli kohentumaan päin. Myös Elenian alueella Keski-Suomessa ja Savon Voima Verkon alueella muutamissa kunnissa sähköt olivat poikki.

Edelleen sähköt olivat poikki noin tuhannesta taloudesta Itäisen Uudenmaan rannikolla.

Katkokset jäivät häiriökartan havaintojen perusteella useissa tapauksissa muutamaan tuntiin.

Illalla tuuli oli vasta voimistumassa pohjoisessa sateiden yltäessä sinne.

Ilmatieteen laitos varoitti, että etelätuuli voi illan ja yön aikana nousta yli 20 metriin sekunnissa Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa.

Ongelmat työllistivät sähkölaitosten lisäksi pelastuslaitoksia. Etelä-Savon pelastuslaitos kirjasi lauantain kuluessa 32 tehtävää, kertoi Itä-Savo.

Kolme Jukolan viestiin matkalla ollutta ihmistä loukkaantui STT:n mukaan, kun puu kaatui heidän päälleen Lappeenrannassa vain muutaman sadan metrin päässä kisapaikalta.

Asiasta kertoi ensin Etelä-Saimaa: puun alle jäivät mies, nainen ja lapsi. Heidät vietiin ambulanssilla ensiapuun. Heidän vammojensa vakavuudesta ei ole tietoa.

Kovan tuulen ennustetaan leviävän Lappiin illan aikana.

Uutista täydennettiin kello 15:12 tiedolla Jukolan viestin lähellä sattuneesta onnettomuudesta. Kello 17:05 päivitettiin sähkökatkojen määriä, tuulivaroitus sekä linkki pelastuslaitosten tehtäviin Etelä-Savossa.

Sähköyhtiöt ja teleoperaattorit varautuvat sähkökatkoihin yhdessä. Elisan palvelukeskus on osa ennakointia.