Norppa lekotteli Niittylöiden mökkilaiturilla Puumalassa.
 
Norppa vietti ihmisten ilmoilla koko päivän.
 
Norppa-asiantuntijan mukaan norppa on tämän kevään kuutteja.
 

 

Kuutti vietti ihmisten ilmoilla koko päivän.

Puumalassa mökkeillyt Riitta Niittylä koki juhannuksena ikimuistoisen kokemuksen.

Hänen aamu-uinnille lähtenyt miehensä huomasi mökkilaiturin ylimmällä portaalla kuutin. Niittylä päätti ottaa kuutista kuvan, joten hän haki mökiltä kännykkänsä.

Niittylä kuvasi kuuttia aluksi melko kaukaa, mutta myöhemmin hän uskalsi mennä lähemmäs, kun hän huomasi, että norppa köllötteli laiturilla tyytyväisenä.

Niittylän mies päätti soittaa Metsähallituksen norppa-asiantuntijalle, sillä Niittylät huolestuivat siitä, onko norpalla jokin hätä.

"Norppa-asiantuntijan mukaan norppa oli hyväkuntoinen, mutta poikkeuksellisen rohkea. Norppa oli hänen mukaansa tämän kevään kuutteja", Niittylä sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Norppa kävi Niittylöiden vieraana Riitta Niittylän mukaan juuri ennen juhannusta. Se viihtyi Niittylöiden laiturilla suunnilleen aamukahdeksasta iltakuuteen saakka. Päivän aikana norppa köllötteli laiturilla ja kävi välillä uimassa rantavedessä.

"Mahtoikohan se nauttia kesäpäivästä?", Niittylä pohtii

Norpan näkeminen oli Niittylälle iloinen ja hämmästyttävä yllätys. Hänen perheensä on kerran aiemmin nähnyt aikuisen norpan.

"Olihan se tosi sykähdyttävä kokemus. Ymmärsin, että se on ihan ainutlaatuinen kokemus elämässä", Niittylä kertaa tuntemuksiaan norpan näkemisestä.

Niittylät päättivät nimetä norpan Niiloksi. Nimen taustalla ei ole mitään ihmeellisempää syytä.

"Jotenkin se vaan oli Niilon näköinen. Ihan vaan päähänpisto se oli", Riitta Niittylä sanoo.