Kuva
 
 
Petrasta, joka sijaitsee nykyisessä Jordaniassa.

 

Petran muinaiskaupungista Jordanista on tehty suuri löytö: massiivinen rakennelma, joka on noin 56X49 metrin kokoinen. Löydöstä kertovat muun muassa BBC ja National Geographic.

Mediatietojen mukaan rakennelma koostuu valtavasta avoimesta lavasta, joka sisällä on pienempi rakennus, portaat ja valtava julkisivu. National Geographicin mukaan rakennuksella oli todennäköisesti julkinen, seremoniallinen käyttötarkoitus. Rakennelma on täysin poikkeuksellinen verrattuna muihin Petran rakennuksiin.

Rakennelma havaittiin hiekan alta satelliittikuvien avulla eikä sitä ole vielä kaivettu esiin. Tutkijat uskovat, että moni Petrassa arkeologisia kaivauksia tehnyt on voinut olla tietoinen, että paikassa on jotain, mutta havainnot ovat jääneet kirjaamatta muistiin. Tästä huolimatta löytöä pidetään uutena.

 

Petra perustettiin kuudennella vuosisadalla ennen ajanlaskun alkua. Petra on suosittu turistikohde ja ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1985. Kaupunki esiintyy myös elokuvassa Indiana Jones ja viimeinen ristiretki.