Suunnitelmat miehitetyn lennon lähettämiseksi Marsiin ovat totisinta totta.

Ihmiskunnan haaveet Marsin valloittamiseksi ovat itäneet pitkään. Mars-tutkimusta on tehty mm. lukuisten luotaimien ja vuonna 2004 Marsiin laskeutuneen mönkijän avulla.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa valmisteleekin jo toisen mönkijän lähettämistä, jolla pohjustettaisiin 2030-luvulle suunniteltuja miehitettyjä lentoja.

Nasa on myös aloittanut nuorille suunnatun kampanjan, jossa esitellään erilaisia töitä joita Mars-pioneerit voisivat tehdä tulevaisuudessa. Kampanja on kohdistettu niille, jotka olisivat oikeassa iässä ensimmäisten ihmisten lähtiessä Marsiin.

Miehitettyä lentoa seuraisi myöhemmin tulevaisuudessa siirtokunnan perustaminen.

- Mielestäni tähän (siirtokunta) on hyvät mahdollisuudet ja tämä tulee tapahtumaan tuhannen vuoden aikajänteellä, Berkeleyn avaruustiedelaboratorion professori Davin Larson kertoo.

Marsissa tarvitaan tiedemiesten ja insinöörien lisäksi lukuisia eri alan ammattilaisia maanviljelyn asiantuntijoista opettajiin.

Nasa vauhdittaa kampanjaa julisteilla, joissa kerrotaan millaista ammattitaitoa Marsissa tarvittaisiin. Kampanjan julisteet ovat tehty vuonna 2009 ja nämä ovat olleet esillä Kennedyn avaruuskeskuksessa. Julisteet ovat nähtävissä jutun lopussa.

Marsissa tarvitaan asentajia.

 

Marsissa tarvitaan asentajia.

 

Masissa tarvitaan teknikkoja.

 

Masissa tarvitaan teknikkoja.

 

 

 

Marsissa tarvitaan opettajia.

 

Marsissa tarvitaan opettajia.

Maanmittausinsinööörejä ja kartottajia tarvitaan Marsissa.
 
Marsissa tarvitaan maanviljelijöitä.
 
Marsissa tehdään yövuoroja.

 

Marsissa tehdään yövuoroja.

Marsissa tarvitaan löytöretkeilijöitä.