Viranomaiset tutkivat, tappoiko sama eläin kaikki uhrit.

 

 
Tältä näyttää Aasian mustakarhu. Tämä yksilö vilvoitteli vedessä eläintarhassa Myanmarissa toukokuussa. LEHTIKUVA/AFP

 

Tältä näyttää Aasian mustakarhu. Tämä yksilö vilvoitteli vedessä eläintarhassa Myanmarissa.toukokuussa.

 

Japanissa neljä ihmistä on kuollut samalla alueella karhun hyökkäyksissä viime viikkoina, uutisoi Asahi Shimbun. Nyt viranomaiset tutkivat, tappoiko sama eläin kaikki neljä uhria Akitan prefektuurissa Japanin pääsaaren Honshun pohjoisosassa.

Viimeksi karhun kynsiin joutui 74-vuotias nainen, joka oli ilmeisesti mennyt keräämään syötäviä kasveja. Hänen ruumiinsa löydettiin metsästä vuoristoiselta alueelta perjantaina. Samalta alueelta löydettiin kuolleena kolme miestä toukokuun 21., 22. ja 30. päivä. Miehet olivat olleet keräämässä bambua. Kaikissa neljässä ruumiissa oli karhun hyökkäykseen viittaavia raatelujälkiä.

Paikalliset metsästäjät ampuivat perjantaina naisen ruumiin löytöpaikan välittömästä läheisyydestä aikuisen Aasian mustakarhunaaraan. Eläin oli noin 1,2-metrinen ja painoi 70 kiloa. Viranomaiset tutkivat karhun ruhoa selvittääkseen, tappoiko se kaikki tai osan Akitasta löydetyistä uhreista.

Akita on osa Tohokun aluetta, jolla on tehty 800 karhuhavaintoa toukokuun 1. ja kesäkuun 3. päivän välillä. Havaintojen määrä on kasvanut 60 prosenttia viime vuoteen verrattuna.