Samsungin ääniohjattava televisio kuuntelee olohuoneessa käytäviä keskusteluja. Televisiota suurempi juorukello on kuitenkin puhelin.

 

 

 
 
Samsungin uusissa älytelevisioissa kuten kuvan kaarevassa SUHD-televisiossa on ääniohjaus. Periaatteessa ne voivat seurata kaikkia olohuoneessa käytäviä keskusteluja. Asiantuntijat huomauttavat, että nykyään monet muutkin laitteet juoruavat ihmisten käyttäytymisestä.

 

 

 

Samsung joutui kuluneella viikolla huonoon valoon, kun kävi ilmi, että korealaisyhtiön ääniohjattava älytelevisio kuuntelee myös kaikkia yksityiskeskusteluja.

Televisio ei kuitenkaan ole suurin ihmisten yksityisyyttä uhkaava väline.

 

web_insert_tv_peter-bernik.jpg
 

Uusi ääniohjattava älytelevisio voi tietyissä tilanteissa rekisteröidä olohuoneessa käytäviä keskusteluja.

 

Varo Facebookia ja selfieitä

Tietoturvallisuusasiantuntijat listasivat kolme älytelevisiota pahempaa uhkaa yksityisyydelle.

1.   Facebook seuraa, millä sivuistoilla käyt internetissä – myös silloin, kun et surffaile Facebookin kautta. Tämän voit estää kirjautumalla ensin ulos Facebookista.


2.   Kun otat (ja jaat) digitaalikameralla tai puhelimella otettuja kuvia, niihin tallentuu Exif-tiedosto. Tiedosto sisältää yksityiskohtaiset tiedot siitä, missä ja millä laitteella kuva on otettu.


3.   Matkapuhelimet etsivät tukiaseman signaalin ja vaihtavat tukiasemaa sitä mukaa, kun käyttäjä liikkuu. Särähdys, joka joskus kuuluu esimerkiksi kaiuttimista, kun puhelin on lähellä niitä, johtuu siitä, että puhelin etsii signaalia. Signaalien avulla saadaan selville, missä käyttäjä kulloinkin on.

Tiedot välitetään edelleen

Yllä listatut tiedot voidaan myydä edelleen mainostajille, jotka räätälöivät juuri sinulle kohdistettua mainontaa.