Lämmin sää hellii pirkanmaalaisia vielä parin päivän ajan.

 
Ilmatieteen laitos kertoi keskiviikkona menneen toukokuun olleen paikoin poikkeuksellisen lämmin.

Lämmintä riittää myös kesäkuun ensimmäisille päiville, mutta viikonloppuna säähän on luvassa muutoksia, kun lämpötila laskee jopa kymmenen asteen verran ja sadekuurojen mahdollisuus kasvaa.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petri Hoppula kertoo, että helteisiä lukemia mitataan Pirkanmaalla vielä torstaina ja perjantaina, mutta lauantaina säähän on tulossa selkeä muutos.

– Koulujen päättäjäisiä juhlistetaan puolipilvisessä säässä. Lämpötila jää reilusti alle lähipäivien hellelukemien, kun elohopea kipuaa ainoastaan 15 lämpöasteeseen, Hoppula kertaa koulujen päättäjäisten säätä.

Tavanomainen sää jatkuu

 

Hoppulan kertoo, että viikonlopun jälkeen sää jatkuu hyvin vuodenaikaan sopivalla tavalla, kun lämpötilat jäävät keikkumaan 20 asteeseen ja hieman sen alapuolelle. Myös sadekuurojen mahdollisuus on olemassa.

Hoppula kertoo, että Pirkanmaan sää näyttää kymmenen vuorokauden ennusteessa jatkuvan juhannusviikolle asti samankaltaisena. Myös pitkän ajan ennusteen mukaan sää jatkuu samankaltaisena, eikä hellepäiviä ainakaan toistaiseksi ole näköpiirissä.