Japanin Akitan prefektuurissa sattuneet kohtalokkaat hyökkäykset ihmisten kimppuun voivat olla paikallisen eläinlääkärin mukaan yhden ihmislihaan tottuneen karhun aikaansaannosta, kirjoittaa The Guardian.

Japanin pohjoisosissa eläviä ihmisiä on varoitettu pysymään poissa metsistä jo neljän ihmisen menetettyä henkensä karhun tai karhujen hyökkäysten johdosta.

Poliisi löysi 71-vuotiaan Tsuwa Suzukin ruumiin metsästä viime viikonloppuna. Naisen epäillään joutuneen karhun hyökkäyksen uhriksi. Suzukin vammat olivat niin pahoja, että paikallisilla viranomaisilla oli vaikeuksia hänen tunnistamisessaan.

 
 

Japanin yleisradioyhtiö NHK:n mukaan nainen oli mennyt yksin metsään poimimaan syötäviä luonnonvaraisia kasveja.

Suzuki ei kuitenkaan ole ainoa Akitassa viime aikoina karhun tai karhujen hyökkäysten uhriksi joutunut henkilö. Vastaavanlaiset hyökkäykset ovat nimittäin vaatineet hiljattain samalla alueella myös kolmen miehen hengen.

Kaikki miehistä olivat yli 60-vuotiaita ja kaksi yli 70-vuotiaita.

Paikallisen eläinlääkäri Takeshi Komatsun mukaan hyökkäyksistä voi olla vastuussa yksi sama karhu. Komatsu kertoo, että ihmislihaa maistanut karhu voi olla näin ollen tajunnut voivansa syödä myös ihmisiä.

Vastaavanlaisia hyökkäyksiä on raportoitu Akitan prefektuurissa vuoden 1979 ja viime vuoden välillä ainoastaan kahdeksan, joten niiden määrä on noussut rajusti viime aikoina. Tämän lisäksi karhuhavaintojen määrä on lähes tuplaantunut viime vuoden saman ajan lukemaan nähden.

Syynä karhujen hyökkäyksiin pidetään usein ruokapulaa, joka johdattaa eläimet yhä kauemmas niiden luontaisilta elinseuduilta. Nyt hiljattain tapahtuneet hyökkäykset vaikuttavat kuitenkin johtuvan sen sijaan pyökinpähkinöiden runsaudesta, joka on johtanut eloonjääneiden karhunpoikasten määrän rajuun kasvuun.