Hubble on palvellut hyvin. Vuonna 1990 kiertoradalle ammuttu teleskooppi on viheltänyt halki tyhjyyden liki 30 000 kilometrin tuntivauhdilla, kuvaten universumimme ihmeitä ihmeellisen tarkasti.

Hubblen keräämä data on ollut äärimmäisen arvokasta. Sen ottamien 1,2 miljoonan kuvan pohjalta avaruusluotainten kulkua on saatu ohjattua erittäin tarkasti, ja oman aurinkomme elämää ja kuolemaa on saatu ennustettua ennennäkemättömän laajasti. Hubblen työ on myös ollut pohjana liki 13 000 tieteellisessä julkaisussa.

Hubblen elinaika alkaa kuitenkin olla ohitse, sillä NASA:n rakentama seuraaja, James Webb Space Telescope, on nousemassa taivaille vuonna 2018. Se pystyy paitsi parempiin tuloksiin, myös havainnoimaan universumia tavoilla joihin Hubble ei kykene, kuten infrapunakuviin. Tiedemiehet uskovat, että juuri tämä infrapunakyky antaa JWST:n kuvata entistä kauempana olevia kohteita, sillä niiden valon aallonpituudesta on jäljellä enää punasiirtymä.hit.gif?t=GMF46c0ada5

Elinkaarensa päässä oleva jättikamera sai kuitenkin viime hetkellä rutkasti lisää elinaikaa. Gizmagin mukaan NASA on myöntänyt tiedeprojektille viisi ylimääräistä vuotta, eli Hubble sinnittelee ainakin 30.6. 2021 asti. NASA antaa kuitenkin ymmärtää, että tieteen tärkeimmän teleskoopin työ saattaa jatkua vielä sitäkin kauemmas.